Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Milepæle
Din babys udvikling
Psykologisk udvikling
Motorisk udvikling
Sproglig udvikling

Amning
Amning
De første dage med amning
Sår på brystvorterne
Brystbetændelse
Svampeinfektion
Udmalket brystmælk

Anden kost
Modermælkserstatning
D-vitamin og jerntilskud
Fra amning til skemad
Gode råd til vælling/skemad
Opskrifter på babymad

Pleje af det nyfødte barn
Bleskift
Badning
Navlen
Forebyggelse af vuggedød

Tvillinger
Tvillinger
Amning af tvillinger
Tvillinger på godt og ondt

Sundhed og undersøgelser
Sundhedsplejerske
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder

Børnepasning
Dagpleje
Vuggestue
Integreret institution
Valg af pasningsordning
Indkøring i vuggestue eller dagpleje

Barnedåb Navngivning

Barnedåb, forberedelser
Møde med præsten
Valg af gudmor og faddere
Hvem skal med til dåben
Dåbskjoler/dåbstøj

Barnedåb
Barnedåb, betydningen
Fadderes og gudmors roller
Selve dåben

Selve dåben
Dåbsfest
Tips til dåbsfesten

 

Barnedåb - Dåbskjoler, dåbsdragter og dåbstøj

Der er fra kirkens side ingen restriktioner på, hvad den lille må døbes i af tøj. Dåbens farve har dog gennem århundreder været hvid, og de fleste vælger da også en hvid dåbskjole eller en hvid kjole eller dåbsdragt, hvis det er en dreng.

Dåbskjolens oprindelse
Man kan undre sig over, at dåbskjoler altid er meget længere end barnet. Dette går helt tilbage til 1600-tallet, hvor man dyppede barnet helt ned i dåbsvandet og efterfølgende brugte en lang dåbspose, hvor barnet blev holdt varmt. Senere åbnede man posen i bunden, og poserne blev længere for at vise velstand, og det er så derfra, at den lange dåbskjole blev udviklet. I adelen begyndte man at bruge lange hvide dåbskjoler, og borgerskabet fulgte hurtigt efter. Siden 1890'erne har den lange hvide dåbskjole været den mest anvendte uanset sociale lag i samfundet.

Når dåbskjolen arves
I mange familier har man en dåbskjole, der går i arv fra barn til barn. Ofte bliver barnets navn og dåbsdato broderet på kjolen, så man kan se navnene på alle de børn, der er blevet døbt i kjolen.

Tidligere blev børn døbt meget tidligt i forhold til i dag. Mange børn blev døbt allerede inden barnet var en måned gammelt. I dag er tendensen, at man venter til barnet er lidt større f.eks. 3-4 måneder. Det betyder også, at I skal være opmærksomme på, at en arvet kjole muligvis skal syes om og udvides, inden I kan bruge den, da et barn på 3-4 måneder er en del større end et spædbarn.

En arvet kjole er ofte ikke særlig praktisk, og ofte heller ikke ret behagelig for barnet at have på. Vent derfor med at give barnet kjolen på indtil I er kommet frem til kirken. På den måde undgår I, at den bliver alt for krøllet, og det er heller ikke rart for barnet at have en dåbskjole på, der er stiv og ubehagelig i længere tid af gangen. Mange kirker har et dåbsværelse, hvor der også er puslefaciliteter. Spørg jeres præst, når I skal mødes med ham/hende inden dåben.

Når dåbskjolen gøres til en tradition
Hvis I ikke har en dåbskjole i familien, der er gået i arv, kan du nu i stedet for starte traditionen op. Mange vælger at få syet en brudekjole eller konfirmationskjole om til en dåbskjole, og I kan så vælge at lade denne kjole gå i arv til andre nye børn i familien. Du kan også købe en helt ny dåbskjole, som du kan lade gå i arv, hvis du gerne vil starte en tradition op.

Dåbsdragter

Dåbsdragter bruges primært til drenge, og selvom mange fortsat bruger dåbskjole, når det er en dreng, der skal døbes, er dåbsdragten også benyttet. Dåbsdragten er som regel holdt helt i hvid, og ofte følger der en lille dåbshat med til sættet.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80