Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Milepæle
Din babys udvikling
Psykologisk udvikling
Motorisk udvikling
Sproglig udvikling

Amning
Amning
De første dage med amning
Sår på brystvorterne
Brystbetændelse
Svampeinfektion
Udmalket brystmælk

Anden kost
Modermælkserstatning
D-vitamin og jerntilskud
Fra amning til skemad
Gode råd til vælling/skemad
Opskrifter på babymad

Pleje af det nyfødte barn
Bleskift
Badning
Navlen
Forebyggelse af vuggedød

Tvillinger
Tvillinger
Amning af tvillinger
Tvillinger på godt og ondt

Sundhed og undersøgelser
Sundhedsplejerske
Undersøgelser og vacciner
Mælketænder

Børnepasning
Dagpleje
Vuggestue
Integreret institution
Valg af pasningsordning
Indkøring i vuggestue eller dagpleje

Barnedåb Navngivning

Barnedåb, forberedelser
Møde med præsten
Valg af gudmor og faddere
Hvem skal med til dåben
Dåbskjoler/dåbstøj

Barnedåb
Barnedåb, betydningen
Fadderes og gudmors roller
Selve dåben

Selve dåben
Dåbsfest
Tips til dåbsfesten

 

Psykologisk udvikling

Dit barn vil psykisk udvikle sig meget det første år. Dit nyfødte barn vil i starten primært være knyttet til dig. Dit barn vil opfatte sig selv som verdens centrum og i et med dig, og først senere vil barnet begynde at huske. Derfor er det også kærlighed fra de nære personer i barnets liv, der vil være altafgørende for, om barnet trives.

Basal tillid
Allerede i de første måneder af barnets liv, vil det gennem egne erfaringer lære, om omverdenen er til at stole på. En lille baby kan ikke finde ud af at være beregnende, og du kan derfor ikke forkæle dit barn for meget ved f.eks. at tage det op, når det græder - tværtimod vil barnet få en større og større basal tillid til dig og den verden, barnet lever i. En basal tillid som er vigtig i barnets videre opvækst.

Selvtillid
Dit barn vil allerede indenfor de 3 første måneder af dets levetid opnå kolossale færdigheder, og det giver barnet selvtillid. Og selvtillid er vigtig for, at barnet tør kaste sig ud i nye udfordringer. Alligevel vil dit barn også opleve nederlag, og det kan betyde, at dit barn ind imellem stopper op. Måske har det meget svært ved at give slip, når det endelig kan gå med dig i hænderne - frygten for at falde kan være stor, selvom man kun er 1 år!

Et skridt frem og to tilbage
Det er helt almindeligt, at dit barn til tider udvikler sig hastigt, og til andre tider virker det som om, udviklingen går helt i stå eller måske ligefrem går tilbage. Dit barn vil opleve, at det bliver mere og mere selvstændigt og kan mere og mere selv. Og det er en kæmpe sejr, når dit barn f.eks. lærer at kravle - nu kan det undersøge tingene på klods hold - tjuhej hvor det går. Men samtidig må barnet nødvendigvis også kravle væk fra dig! Det kræver stort mod at udforske tingene på egen hånd, og nogle gange bliver det hele så overvældende, at dit barn lige pludselig ikke længere vil/tør kravle, eller hvad det nu er men fat mod, det er som regel kun kortvarigt. Allerede næste dag kravler dit barn sandsynligvis lystigt af sted igen.

Copycat
Så snart dit lille barn kan fokusere og se, vil det bruge en stor del af tiden på at observere - til det ene formål at prøve at efterligne. I starten vil dit barn kopiere ubevidst, og først omkring 10 måneders alderen vil dit barn være i stand til at forstå, hvad det vil sige at efterligne.

Attention please!
Allerede omkring 3 måneders alderen vil dit barn sikkert vise tegn på, at det har behov for opmærksomhed. I begyndelsen vil barnet forsøge at få opmærksomhed ved at sige lyde, pludre eller græde. Lidt senere i barnets udvikling vil det finde ud af, at der er mange andre måder at opnå denne meget eftertragtede opmærksomhed på. Man kan vel altid prøve at slå to klodser mod hinanden, og virker det ikke, kan man jo prøve at slå klodserne ned i gulvet! Det skal nok lykkes for dit barn at få din opmærksomhed på den ene eller den anden måde, og det kan være en hård tid for både dig og din lille performer. Heldigvis er der som regel nogle bedsteforældre eller andre nære voksne, der vil elske at overøse dit barn med deres opmærksomhed, og det er til stor glæde for alle parter!

Hukommelse
Dit barn vil allerede omkring 4 måneders alderen kunne huske, at man leger på en bestemt måde med et bestemt stykke legetøj. Omkring 6 måneders alderen kan dit barn sikkert genkende sig selv i spejlet, og når dit barn er ca. 7 måneder kan det genkende mennesker, det ikke ser særlig tit.

I 8 måneders alderen kan dit barn sikkert huske, at en genstand stadig eksisterer, selvom den er skjult, og dit barn vil sandsynligvis forsøge at finde genstanden. Derfor er borte-borte-tit-tit en leg, dit barn vil elske i denne alder - selvom du er væk kortvarigt, dukker du hurtigt op igen!

Egen handling har en virkning
I takt med at dit barn bliver mere og mere bevidst, vil det finde ud af, at de ting, det foretager sig, har en virkning. Barnet kan med dets adfærd starte både reaktioner og handlinger. Når barnet smiler til dig, smiler du igen! Og når barnet smider noget på gulvet, samler du det op! Selvom det måske ikke er det, du tænker mest over, når du for 117. gang skal samle klodsen op fra gulvet, er det et skridt i den rigtige retning, for at barnet skal kunne begå sig socialt.

Hvorfor er jeg så glad i dag?
I 7-15 måneders alderen vil dit barn sandsynligvis opdage sit sind, og det vil finde ud af, at man kan være glad, vred, ked af det osv. Barnet vil helt åbenlyst forsøge at dele disse følelser med andre. Hvis barnet bliver begejstret over en ny ting, vil det søge samme begejstring hos dig! At I kan dele forskellige følelser har stor betydning for barnets opfattelse af sig selv og dets placering i familien, og det betyder meget for barnets selvværd.

Bange for fremmede
Allerede når barnet er ca. 6 måneder, vil det sikkert vise de første tegn på tilbageholdenhed og angst overfor voksne, det ikke er sammen med så tit. Det vil dog ofte gå i sig selv igen relativt hurtigt, og i 8 måneders alderen er det helt almindeligt, at barnet selv tager kontakt til voksne, det ikke kender særlig godt. Barnet er nu mere socialt bevidst, har mere selvtillid og vil derfor finde ud af, at det nok alligevel ikke er så farligt.

Adskillelse kan være svær
Fra barnet er omkring 8 måneder gammelt og helt frem til 3-års alderen kan adskillelse være svær. Barnet begynder at forstå, at det er en selvstændig person, og dermed vil barnet blive bange for at miste. Man bør derfor overveje længere tids adskillelse og sørge for, at barnets dagligdag kommer så tæt på det normale som muligt.

Læs mere om barnets udvikling - gå til motorisk udvikling eller sproglig udvikling ved at klikke på nedenstående links:

Motorisk udvikling
Sproglig udvikling

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80