Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Inden fødslen
Valg af hospital
Hjemmefødsel
Tasken til hospitalet

Hvornår er det tid?
Tegn på fødsel
For tidlig fødsel
Over tiden

Selve fødslen
Fødslens faser
Smertelindring
Igangsættelse
Kejsersnit

Efter fødslen
Det første møde
Undersøgelse
Apgar score

 

Det første møde med den lille baby - et ubeskriveligt øjeblik

Nu er du MOR
Det første møde med din lille baby vil sandsynligvis være det største øjeblik i dit liv - nogensinde! Efter 9 måneders anstrengelser og venten, møder du endelig jeres lille barn. Det er et helt ubeskriveligt og fantastisk øjeblik.

Uanset om I på forhånd er klar over kønnet eller ikke ved noget på forhånd, er det spændende at få bekræftet eller få at vide, om det er en pige eller en dreng, men der er sikkert ikke det første, I tænker på, umiddelbart efter fødslen. Først vil du nok som mor ånde lettet op, over at fødslen nu er overstået.

Ved en ukompliceret normal fødsel kommer barnet op at ligge på moderens mave med det samme, det er blevet født, dels fordi det fremmer amningen, dels fordi det er et godt og varmt sted for barnet at være. Barnet pakkes godt ind, og det er HELT fantastisk at ligge der med den lille nyfødte baby i armene.

Selv om fødslen har være anstrengende og måske oven i købet meget langvarig, vil du garanteret ikke føle dig træt efter fødslen, men der imod helt høj oven på den store begivenhed.

Jeres lille nyfødte baby vil sandsynligvis være meget vågen det første stykke tid efter fødslen og bare ligge stille og kigge. Det betyder at I også kan få lejlighed til bare at kigge. Og det er skønt at ligge og studere jeres lille barn og få det helt ind på nethinden. Allerede det første møde med jeres baby vil være grobund for en ubeskrivelig kærlighed til barnet resten af dets liv.

Når barnet er blevet undersøgt, målt og vejet, vil I få overbragt barnet igen.

Måske vil din jordemoder allerede kort tid efter fødslen opfordre dig til at prøve at lægge den lille til, så du for første gang kan prøve at amme. Barnet fødes med en stærk sutterefleks, og vil sandsynligvis begynde at sutte med det samme. Det kan være både overraskende, overvældende, smertefuldt, dejligt og underligt at amme den allerførste gang. Men ud over at det er godt at få amningen i gang hurtigt, sætter amning også gang i efterveerne, som kommer et stykke tid efter fødslen. For flergangsfødende kan efterveerne være ret smertefulde, men selvfølgelig intet imod de rigtige veer - mere som kraftige menstruationssmerter. Efterveerne skal hjælpe til at få moderkagen født.

Husk at have et kamera i nærheden, så de første minutter efter fødslen kan foreviges.

I vores babyforum kan du finde mange fødselsberetninger fra brugerne, og også læse om det første møde med baby. Klik er for at læse om vores babyforum

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80