Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Inden fødslen
Valg af hospital
Hjemmefødsel
Tasken til hospitalet

Hvornår er det tid?
Tegn på fødsel
For tidlig fødsel
Over tiden

Selve fødslen
Fødslens faser
Smertelindring
Igangsættelse
Kejsersnit

Efter fødslen
Det første møde
Undersøgelse
Apgar score

 

Fødslens faser

Fødslens første fase - den latente del af udvidelsesfasen
Fødslens første fase kaldes for den latente del af udvidelsesfasen: Veerne starter, livmoderhalsen afkortes og livmodermunden åbner sig de første 3 - 4 cm. På dette tidspunkt går udvidelsen som oftest langsomt. Veerne er i denne fase ofte uregelmæssige, ikke så kraftige og af kort varighed.

Fødslens anden fase - den aktive del af udvidelsesfasen
Fødslens anden fase kaldes for den aktive del af udvidelsesfasen: Denne fase anses for at være fødslens egentlige begyndelse, hvor veerne bliver kraftigere og af længere varighed. De fleste kvinder oplever veerne i denne fase som både intense og smertefulde. Hvis man ikke allerede er på det sted, hvor man skal føde, er det tid til at tage af sted nu. 

Fødslens tredje fase
Fødslens tredje fase kaldes for nedtrængningsfasen eller overgangsfasen: Nu er livmoderen helt åben (ca. 10 cm). Barnets hoved trænger længere ned i bækkenbunden og man får større og større trang til at presse. Veerne bliver tit længere og stærkere nu, men der er til gengæld også ofte længere pause imellem dem.

Pressefasen
Fødslens sidste fase kaldes for pressefasen. Presseveerne er ofte ikke så smertefulde, som de veer, der er gået forud.  Normalt varer veerne omkring 1 - 1½ minutter med pauser på 2 - 3 minutter imellem.

Mange kvinder oplever de mest intense, smertefulde og uudholdelige veer i slutningen af udvidelsesfasen, lige inden eller i begyndelsen af presseveerne. Når presseveerne begynder, bliver smerten ændret, og mange oplever, at de nu kan arbejde med veerne. For andre er den sidste fase, hvor barnet skal presses ud, den værste.

Det er vigtigt at du så vidt muligt bevarer roen og lytter til din jordemoder, selvom det kan være svært. Men din jordemoder er der for at hjælpe dig, og hun har prøvet det mange gange før.

Når dine anstrengelser endelig bærer frugt og jeres lille baby kommer til verden, vil det være det hele værd :)

Op til 30 minutter efter at barnet er født, vil du føde moderkagen. Det gør ikke ondt at føde moderkagen overhovedet. Det føles nærmest som en blød, varm klump, der kommer ud. Din jordemoder vil undersøge både dig og barnet og vil derudover efterse moderkagen for at være sikker på at det hele er kommet ud. Læs også om det første møde med den nyfødte baby

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80