Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Inden fødslen
Valg af hospital
Hjemmefødsel
Tasken til hospitalet

Hvornår er det tid?
Tegn på fødsel
For tidlig fødsel
Over tiden

Selve fødslen
Fødslens faser
Smertelindring
Igangsættelse
Kejsersnit

Efter fødslen
Det første møde
Undersøgelse
Apgar score

 

For tidlig fødsel - årsager m.v. til for tidlig fødsel

Der kan være mange forskellige årsager til en for tidlig fødsel. Det kan blandt andet skyldes sygdom, enten hos den gravide eller hos det ufødte barn, svangerskabsforgiftning eller moderkageløsning.

Det skal understreges, at 93% af alle gravide går tiden ud, og de fleste for tidlige fødsler først sker efter 33. uge, hvor risikoen, for at barnet får problemer efterfølgende, er mindst.

Hvis en fødsel går i gang for tidligt eller der er tegn på for tidlig fødsel, vil man som regel forsøge at stoppe den eller stille den lidt i bero med vehæmmende medicin.

Man kan ikke stoppe en fødsel, der er gået aktivt i gang, men med véhæmmende medicin kan man udskyde fødslen et par dage, så man kan nå at give noget medicin, der modner barnets lunger (lungemodnende medicin), så barnet har en større chance for at klare sig godt, når det er født.

Hvis der er tegn på for tidlig fødsel kan den véhæmmende medicin udskyde fødslen, og nogle gange kan årsagen findes og behandles, inden fødslen går rigtigt i gang. Dette ses bl.a. ved blærebetændelse, der kan være skyld i en for tidlig fødsel. Hvis man finder frem til at der er tale om blærebetændelse, kan den behandles, og fødslen behøver således ikke at gå i gang før tid. Man kan ligefrem opleve at gå over tiden.

Afhængig af hvor langt du er i din graviditet, vil fødslen ofte forløbe som en normal fødsel. Er der tale om en ekstrem tidlig fødsel (før uge 28) vil lægerne vurdere, om barnet skal fødes normalt, eller om det er bedst for barnet at blive født ved kejsersnit. Efter fødslen vil barnet blive lagt i kuvøse og overvåget nøje.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80