Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Inden fødslen
Valg af hospital
Hjemmefødsel
Tasken til hospitalet

Hvornår er det tid?
Tegn på fødsel
For tidlig fødsel
Over tiden

Selve fødslen
Fødslens faser
Smertelindring
Igangsættelse
Kejsersnit

Efter fødslen
Det første møde
Undersøgelse
Apgar score

 

Igangsættelse - hvis fødslen sættes i gang

Hvis man har været gravid i fulde 42 uger vil man blive tilbudt at få sat fødslen i gang. Det skyldes, at det ikke er altid, at barnet får tilstrækkeligt med ilt og næring, når det har ligget i livmoderen så længe.

Andre grunde til at sætte fødslen i gang kan være svangerskabsforgiftning, moderkageløsning eller sygdom hos den gravide eller barnet. Der skal altid være en rigtig god grund til at sætte en fødsel i gang, og beslutningen træffes af en speciallæge.

De fleste, der får sat fødslen i gang, føder inden for 48 timer, men for nogle tager det fire til fem dage, så man skal væbne sig med tålmodighed. Fødslen sættes i gang ved, at man i første omgang lægger en stikpille op i skeden, der virker blødgørende på livmoderhalsen og også kan få livmoderen til at lave veer. Hvis ikke det virker i løbet af én dag, får man dagen efter endnu engang lagt stikpiller op, og der prikkes derefter hul på fosterhinden. Hvis ikke det sætter fødslen i gang, gives der et vestimulerende hormon.

Vaginal fødsel er altid at foretrække ved en normal og ukompliceret graviditet, da barnets lunger bliver foldet bedre ud og mælken løber hurtigere til i kvindens bryst, end når man har født ved kejsersnit.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80