Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Inden fødslen
Valg af hospital
Hjemmefødsel
Tasken til hospitalet

Hvornår er det tid?
Tegn på fødsel
For tidlig fødsel
Over tiden

Selve fødslen
Fødslens faser
Smertelindring
Igangsættelse
Kejsersnit

Efter fødslen
Det første møde
Undersøgelse
Apgar score

 

Undersøgelse af mor og barn efter fødslen

Når barnet - og moderkagen - er født, undersøger jordmoderen jeres lille nyfødte baby. Her bruger man en så kaldt Apgar score, for at vurdere jeres babys tilstand.

Herefter undersøger jordemoderen den nybagte mor, for at sikre, at alt er som det skal være. Jordemoderen undersøger blandt andet, om livmoderen er begyndt at trække sig sammen og tager blodtrykket.

Det er almindeligt at få en indsprøjtning i låret med medicin, der fremmer sammentrækning af livmoderen.

Du vil blive undersøgt med henblik på at se, om du er bristet. Det er meget almindeligt at der er bristninger, og rifter efter en fødsel. Hvis du er bristet, vil din jordemoder bedøve mellemkødet og herefter sy de steder, der er bristet. HVis du er gået meget i stykker, vil jordemoderen få assistance af en læge, der er mere erfaren i at sy. Det er ikke behageligt at blive bedøvet i det ømme "kød" ovenpå en fødsel. Men det går heldigvis hurtigt, og i mens kan du nyde at fødslen er overstået og at I nu er en lille familie.

Det er almindeligt at bløde en del efter fødslen. Blødningen kan være temmelig kraftig og varer normalt i 3-6 uger efter fødslen.

Otte uger efter fødslen har man mulighed for at få foretaget en gynækologisk undersøgelse hos sin egen læge, hvor lægen blandt andet vil undersøge om livmoderen har trukket sig sammen, og hvis man er blevet syet, om såret er helet, som det skal. Selv om du måske vurderer at det går fint, er det en rigtig god idé lige at blive tjekket ved 8-ugers undersøgelsen. Du vil også kunne tale med din læge om fødslen, eller hvis der er andre emner, som du har behov for at få talt om.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80