Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Genfind dig selv
Din krop efter fødslen
Følelser
Fødselsdepression
En ny hverdag
Genoptagelse af sexlivet

Sundhed
Kontrol hos lægen
Besøg af sundhedsplejerske
Kost og amning
Få din normalvægt igen
I form efter fødslen

Aktiviteter efter fødslen
Tid til dig selv
Efterfødselskursus
Mødregrupper

Barselsorlov og arbejde
Barselsorlov
Børnepenge
Tilbage til arbejdet
Amning og arbeje

 

Første besøg af sundhedsplejerske

Det varierer fra kommune til kommune, hvordan sundhedsplejerskeordningen fungerer. Når jordemoderen har givet besked om fødslen, får I besøg af sundhedsplejersken indenfor de første 14 dage efter fødslen. Besøgene er gratis, og I bestemmer selv, om I ønsker at få besøg. Næsten alle familier tager dog imod tilbuddet.

Sundhedsplejersken har stor erfaring, og hun vil ofte kunne give jer gode råd og vejledning. I de fleste kommuner har sundhedsplejersken en telefonisk træffetid, hvor man kan ringe, hvis man har brug for hjælp. Hvor ofte du får besøg af sundhedsplejersken varierer fra kommune til kommune. Ud over at sundhedsplejersken vil se til dit barns trivsel, har du også mulighed for at tale med din sundhedsplejerske om dit eget ve og vel. Det kan være alt lige fra problemer med sprækker i brystvorterne i forbindelse med amning til manglende overskud og træthed. Sundhedsplejersken vil kunne hjælpe og vejlede dig, og din sundhedsplejerske har også mulighed for at hjælpe dig videre i systemet, hvis der er behov for det.

Første besøg af sundhedsplejerske
Den første gang, sundhedsplejersken kommer på besøg, vil hun sikkert spørge ind til fødslen, og hvordan det hele går med en lille baby i huset. Hun vil sikkert også spørge ind til, hvordan du har det i rollen som mor. Hvis din partner er hjemme vil hun sandsynligvis også spørge din partner, hvordan det er at være far.

Derudover vil hun måske spørge ind til sygdomme i familien, allergi eller andet, der kan have betydning for jeres baby.

Du vil sikkert få et lille hæfte eller mappe, som er en barnets bog fra fødslen, hvor din sundhedsplejerske vil skrive notater ind fra gang til gang. Her vil hun også have mulighed for at skrive vigtige ting ind, som du skal huske, f.eks. d-vitamin dråber, som jeres baby skal have allerede fra 14 dage efter fødslen.

Barnet bliver målt og vejet, og sundhedsplejersken skriver vægten ind og fører også vægen på et vækstskema, hvor man kan følge barnets kurve for at se, om barnet følger sig egen kurve og vokser som det skal.

Det er helt normalt, at barnet taber sig lidt i en kortere periode efter fødslen og således vejer lidt mindre i forhold til fødselsvægten. Men efter 2. besøg skulle barnet gerne begynde at tage mere på.

I vil helt sikkert tale om amning, og din sundhedsplejerske kan give dig mange gode råd til at få amningen til at fungere. Mange har startvanskeligheder med dette, og hvis barnet har tabt sig for meget i forhold til fødselsvægten, vil sundhedsplejersken også vejlede dig i, hvordan du kan få øget vægten.  

Arrangementer
I de fleste kommuner har sundhedsplejerskerne "Åbent hus" arrangementer, f.eks. en gang om ugen, hvor du kan komme og møde andre mødre med deres børn. Du vil også have mulighed for at få målt og vejet dit barn, og du kan få råd og vejledning, hvis du er i tvivl om noget.

De fleste sundhedsplejersker arrangerer mødregrupper for mødre, hvor børnene er jævnaldrene. Første møde foregår typisk sammen med sundhedsplejersken, og det er herefter op til jer selv at aftale fremtidige møder. 

Se også vores online mødregrupper - gå til mødregrupper i vores babyforum

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80