Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Genfind dig selv
Din krop efter fødslen
Følelser
Fødselsdepression
En ny hverdag
Genoptagelse af sexlivet

Sundhed
Kontrol hos lægen
Besøg af sundhedsplejerske
Kost og amning
Få din normalvægt igen
I form efter fødslen

Aktiviteter efter fødslen
Tid til dig selv
Efterfødselskursus
Mødregrupper

Barselsorlov og arbejde
Barselsorlov
Børnepenge
Tilbage til arbejdet
Amning og arbeje

 

Din krop efter fødslen

Efter en lang graviditet og en krævende fødsel, har din krop været på en hård prøve - formentlig den hårdeste prøve i hele dit liv! Idet du føder, taber du dig adskillige kilo, men alligevel vil din mave stadig være stor og i hvert fald større end før, du blev gravid.

Lige efter fødslen vil du nok slet ikke tænke på dig selv, og du vil derfor ikke lægge mærke til, hvordan din krop endnu engang er forandret denne gang på bare få timer. De første døgn med jeres lille nyfødte baby er så overvældende, at du ikke kan tænke på andet. Jeres lille baby vil sandsynligvis være vågen og meget opmærksom en del timer lige efter fødslen, og du vil formentlig kunne bruge alle døgnets 24 timer på bare at betragte det lille væsen. Men så begynder trætheden så småt at melde sig - du har ikke sovet i mange timer, måske har der været mange besøgende, og måske har den lille grædt uafbrudt de første par nætter...

Din hærgede krop
Det er helt almindeligt, at din krop er temmelig mærket efter fødslen. Den første uges tid lige efter fødslen, er det helt almindeligt at man bløder MEGET. Men i løbet af 4-5 dage kan du formentlig bruge almindelige hygiejnebind. Det er også helt almindeligt, at blødningen varer ved i op til 6 uger efter fødslen, men den vil dog gradvist aftage. Hvis du er i tvivl om mængden af blod, kan du altid spørge jordemoderen på fødegangen. Hvis du fortsat bløder meget efter en uges tid, skal du opsøge din egen læge, dette gælder også, hvis du bløder ud over de 6 uger efter fødslen.

Mange kvinder går i stykker i mellemkødet under fødslen, enten ved at huden revner, eller ved at jordemoderen klipper for at hjælpe barnet ud. Hvis det sker for dig, bliver du syet umiddelbart efter fødslen, men det kan godt tage tid, inden huden heler. Stingene vil måske stramme og genere i den første tid efter fødslen, og måske vil det svie, når du er på toilettet.

Det er vigtigt, at du holder dig ren, så du undgår infektioner. På fødeafdelingen er der helt sikkert en håndbruser, som kan bruges efter hvert toiletbesøg. Det vil sikkert også være mere behageligt at bruge en bruser og tørre forsigtigt bagefter frem for at gnide med et tørt stykke toiletpapir i det ømme sår. Hvis det svier, når du tisser, kan det være en hjælp at bruge bruseren, mens du tisser - vandet fra bruseren vil virke fortyndende, så det ikke gør så ondt i såret.

Undgå karbad og svømning til du er holdt helt op med at bløde, dette for at minimere risikoen for underlivsbetændelse.

Efter ca. 8 uger efter fødslen, har du ret til et lægetjek. Læs mere under punktet "Kontrol hos lægen".

Hvis du har haft særlige gener under graviditeten, vil nogle forsvinde hurtigt efter fødslen, mens det kan tage tid med andre. Dette afhænger meget af gernerne og af den enkelte kvinde. Smerter i bækken og ryg vil ofte vare ved, også efter fødslen. Vær derfor meget opmærksom på, hvordan du sidder, står, går og løfter. Der vil komme mange løft, og det er vigtigt at du har optimale forhold ved f.eks. puslebordet, hvor du formentlig kommer til at tilbringe en del tid.

Amning
Amning er et helt kapitel for sig :) og det er også noget, der kan være hårdt for kroppen, ikke kun bryster og brystvorter, men hele kroppen, der har brug for ekstra ro og hvile. Du kan læse meget mere om emnet amming ved at klikke ind på amning i menuen til venstre.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80