Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Genfind dig selv
Din krop efter fødslen
Følelser
Fødselsdepression
En ny hverdag
Genoptagelse af sexlivet

Sundhed
Kontrol hos lægen
Besøg af sundhedsplejerske
Kost og amning
Få din normalvægt igen
I form efter fødslen

Aktiviteter efter fødslen
Tid til dig selv
Efterfødselskursus
Mødregrupper

Barselsorlov og arbejde
Barselsorlov
Børnepenge
Tilbage til arbejdet
Amning og arbeje

 

Genoptagelse af sexlivet

Det er meget forskelligt, hvornår lysten til sex igen melder sig efter en fødsel, og der kan være mange forskellige grunde til en eventuelt manglende sexlyst. Er du blevet syet efter fødslen, kan det være meget smertefuldt at dyrke sex i tiden efter, og det lægger en naturlig dæmper på lysten. Du vil formentlig få en meget stor del af dit behov for nærhed dækket ved kontakten med dit lille barn, og det kan yderligere dæmpe trangen til følelsesmæssig kontakt til din partner. Derudover kan du have svært ved at give dig hen, når du konstant føler mangel på søvn, og måske frygter du, at den lille vågner, lige når I er kommet godt i gang.

Det kan også være din partner, der mister lysten. Det er ikke ualmindeligt, at det lille nye medlem af familien sætter en dæmper på lysten, og måske vil din partner føle forvirring over de undertiden modstridende roller som forældre og partnere.

I må begge to være forberedt på problemer i forbindelse med genoptagelsen af sexlivet og ikke tage det personligt. Det er meget vigtigt, at I taler åbent om jeres følelser - det hjælper ofte at sætte ord på.

Det kan måske hjælpe, at få barnet passet den første gang efter fødslen. Det kan give jer ro, og I kan give jer god tid. Indtil din hormonbalance er faldet på plads igen, vil det sikkert være nødvendigt at bruge et smøremiddel, da din skede formentlig vil være meget tør.

Prævention
Selv om du ikke har fået menstruation igen efter fødslen, er det vigtigt at tænke på prævention, så snart I genoptager sexlivet, da ægløsningen og dermed muligheden for befrugtning, kan ske når som helst.

Hvis du ammer, kan p-piller ikke anbefales, da indholdet af østrogen hæmmer mælkeproduktionen. I stedet kan du tage minipiller, som kun indeholder gestagen, men man kender endnu ikke de langsigtede virkninger på spædbørn. Kondom, pessar eller spiral er derfor at foretrække. Du kan dog først få pessar eller spiral, efter du har været til lægetjek 8-9 uger efter fødslen. Hvis du tidligere har brugt pessar, skal du have taget nyt mål, idet din livmoderhals sikkert er blevet større efter fødslen.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80