Opret Baby's egen
hjemmeside
3 mdr. gratis - klik her
 
 
 
Hvorfor Babyforum?
  -->Gør BabyXplore til din startside   -->Føj BabyXplore til dine foretrukne
 
 
 

Genfind dig selv
Din krop efter fødslen
Følelser
Fødselsdepression
En ny hverdag
Genoptagelse af sexlivet

Sundhed
Kontrol hos lægen
Besøg af sundhedsplejerske
Kost og amning
Få din normalvægt igen
I form efter fødslen

Aktiviteter efter fødslen
Tid til dig selv
Efterfødselskursus
Mødregrupper

Barselsorlov og arbejde
Barselsorlov
Børnepenge
Tilbage til arbejdet
Amning og arbeje

 

Tilbage til arbejdet

Måske frygter du at skulle tilbage til dit arbejde, mens du går på barsel. Måske overvejer du, om du skal forlænge din barsel, så du kan få mere tid med din baby. Eller måske glæder du dig til at komme tilbage og få en hverdag med andre voksne. Hvad der er det rigtige valg for dig, kan du kun selv vurdere.

Når du på et tidspunkt skal tilbage til arbejdet efter endt barsel, kan det ofte være lidt at et puslespil at få hverdagen til at hænge sammen. Åbningstiderne hos dagplejen eller vuggestuen passer ikke helt sammen med et fuldtidsarbejde, hvis der også skal indregnes transporttid. Måske kan du starte med at komme tilbage på arbejdet på deltid, og ellers må I finde en løsning, hvor I f.eks. skiftes til at hente og bringe, eller får en bedsteforældre eller barnepige til at hente et par gange om ugen, hvor det kniber.

Inden du starter på arbejdet, skal I have fundet en god pasningsordning, hvor I er trygge ved at aflevere jeres barn. Du kan læse mere her om valg af pasningsordning

Sørg for at dit barn starter i den nye pasningsordning, hvis det kan lade sig gøre, gerne 1 måned inden du selv starter på arbejdet, så der er god tid til indkøringen.

Prøv at komme ind i en fast rutine både om morgenen inden I skal afsted og om eftermiddagen, når I kommer hjem. Det kan tage tid at komme ind i en rutine, da både du og dit barn oplever store forandringer, men når I begge kommer ind i de nye rutiner, vil det hele gå lettere.

Undgå at lave for mange aftaler om eftermiddagen og om aftenen det første lange stykke tid, så du kan være sammen med dit barn, når I endelig kommer hjem efter en lang dag. Giv dit barn masser af tid og omsorg, når I er sammen.

Når I skal aflevere jeres barn i pasningsordningen om morgenen, vil det måske ofte foregå med masser af gråd og tårer. Det kan være utroligt hårdt at efterlade sit grædende barn, men her må I tro på, at det er forbigående. Hvis du oplever, at afskeden om morgenen er meget hård, kan du altid efterfølgende ringe til pasningsordningen og høre, hvordan det går med dit barn. Som regel vil barnet kort tid efter afskeden være glad igen og måske allerede være i fund gang med en leg, når du ringer.

Hvis du er i tvivl om, hvordan jeres barn klarer sig i den nye pasningsordning, kan du altid spørge i pasningsordningen. Det kan også være rart at høre, hvordan barnets hverdag forløber, og du kan spørge personalet til råds, hvis der er noget, du er i tvivl om.

For at få hverdagen til at glide bedre, er det en god idé at lave kostplaner for en uge af gangen. Brug f.eks. lørdag formiddag på at handle ind til hele ugen. På den måde slipper den af jer, der henter for at stå med et meget træt barn i en meget lang kø ved kassen en sen eftermiddag. Og måske letter det jer at vide, at der er styr på aftensmaden.

Del gerne husarbejdet op, så den ene af jer f.eks. laver mad, mens den anden hygger med barnet. Det er vigtigt at prioritere jeres tid, og det kan måske betyde, at nogle af de huslige pligter, bliver sprunget over en gang i mellem for at få mere tid til jeres barn.

 
   
INDKØBSGUIDE


Andre nyttige links
---------------------------------------

TILFØJ DIT LINK
BLIV ANNONCØR

Om BabyXplore
 
Copyright © mediaXplore 2017 - babyXplore.dk - Bliv annoncør
media X plore - A. P. Møllers Allé 39 A - 2791 Dragør - Telefon 33 93 16 80